Behöver du hjälp med din båtkylare? Vi finns i Stockholm för dig

Från litet fix till totalrenovering – vi kan allt om kylsystem och värmeelement

Vi är inte en verkstad som kan allt. Men det vi kan är det få som gör bättre. Vi är specialiserade på bilkylare, båtkylare och värmeelement – men fixar även kylare/vätmeelement i lastbilar, bussar och entreprenadmaskiner. Vi använder alltid det bästa materialet och de säkraste metoderna. Inget annat duger till det som ofta är våra kunders käraste ägodel.

Repararera eller renovera – hur gör man?

Hur man lagar en kylare eller ett värmeelement beror på materialet och skicket. Koppar och mässing går alltid att fixa, plast och aluminium behöver ofta bytas ut.
Vid reparationer tennlöds den existerande kylaren. En renovering betyder att innandömet i kylaren/värmeelementet byts ut och ett nytt paket sätts i. Som en helt ny kylare, men fortfarande original. Och oftast med en högre kvalitet och kapacitet än med en nytillverkad.

Inte bara bilar

Bilar, särskilt veteranbilar, är vår specialitet. Men vi reparerar och renoverar lika gärna kylaren i din båt, lastbil eller entreprenadmaskin. Och går kylaren inte att reparera kan vi ta fram en ny, ofta till bättre priser än de stora kedjorna.
Ett annat verksamhetsområde är lagning av frysskador på värmebatterier till fastigheter. Så länge rören är av koppar är en reparation nästan alltid möjlig.

Våra metoder och material

Vi hårdlöder alltid rör och anslutningar på bilkylare och värmeelement
Vi pressar löddike på nya paket och förtenner samtliga ytor på tankar
Vi använder paket av hög kvalitet, tillverkade i Europa
Provtryckning ingår alltid vid någon åtgärd

Närbild på lödkant av kylare

Untitled-1

Renoverad kylare (nytt paket)

Untitled-3

Samma kylare efter lackning

IMGP0518_srcset-large